Naar inhoud

Digitaal beeldatelier jongeren

Digitaal beeldatelier jongeren

3e graad

  • voor jongeren van 12 tot 18 jaar
  • 12 -13 jaar: 2u op woensdagnamiddag
  • vanaf 14 jaar: 2u op woensdagnamiddag en 2u op vrijdagavond

Wat denk je van computerkunst en beeldmanipulatie? Of wil je affiches of illustraties leren maken? Zelfs animaties, videokunst en 3D printen komen aan bod in het digitaal beeldatelier.

In ons volledig vernieuwd digitaal atelier leggen we de nadruk op de creatieve kant van de computercultuur. Je laat je inspireren door het werk van bekende illustratoren en computerkunstenaars. Aan de hand van goed uitgekozen opdrachten kan je zelf experimenteren met iMac, digitaal fototoestel of je GSM, videocamera, scanner, printer... Het verwerven van de digitale technieken zijn geen doel op zich, maar een middel om een eigen artistieke beeldtaal te ontwikkelen.

Behalve de elementaire computervaardigheden, is er bovendien geen specifieke voorkennis vereist van de beginnende leerling. Je leert immers gaandeweg programma’s als Adobe Photoshop, Illustrator en Premiere kennen, ieder op zijn/haar eigen tempo.

Basiskennis informatica is wel mooi meegenomen en kan het leerproces aanzienlijk versnellen, maar is niet noodzakelijk nodig.

Leraar digitaal beeldatelier: Jan Neyens
De lessen gaan door in de Schuur (gebouw achter de academie)