Naar inhoud

Excursie Museum Dhondt - Dhaenens, SMAK en MSK

Praktisch

Een initiatief vanKunstacademie
Waar

Museum Dhondt - Dhaenens, SMAK en MSK

Wanneerzondag 19 november 2017
Van9.00 uur - 18.30 uur
Prijs

25 euro (11 euro busreis + 6 euro SMAK + 6 euro MSK + 2 euro Dhondt Dhaenens)

Info

MUSEUM DHONDT – DHAENENS
THOMAS LEROOY – PLAYGROUND

Het werk van de Belgische kunstenaar Lerooy (°1981) verhoudt zich sterk tegenover de klassieke beeldhouwkunst, onder meer door een doorgedreven perfectie en monumentale présence, terwijl hij tegelijk verwijst naar verval en regeneratie. De expo is opgevat als een sculpturaal parcours dat gekenmerkt wordt door een bevreemdende spanning tussen beweging en verstilling, maar dat evenzeer balanceert tussen poëzie en ironie.

MAKI NA KAMURA – STENEN LEGGEN, APPELS LEZEN

Deze Japanse kunstenares, die woont en werkt in Duitsland, gaat vrij om met abstractie en figuratie en creëert een spanning tussen deze 2 begrippen waarmee ze de schilderkunst naar een bijzondere e...n nieuwe dimensie leidt. Haar landschappen roepen een herinnering op aan de klassieke schilderkunst van Jean-François Millet, maar haar werk is duidelijk van de 21ste eeuw.

S.M.A.K.
GERHARD RICHTER / OVER SCHILDEREN

S.M.A.K. organiseert de eerste museumtentoonstelling van Gerhard Richter (°1932, Dresden) in België sinds 1976. Richter wordt beschouwd als één van de belangrijkste, nog actieve kunstenaars en als één van de heruitvinders van schilderkunst in de naoorlogse periode. Deze tentoonstelling zoomt in op het vroege oeuvre van Richter, maar behalve abstracte kijkoefeningen met gordijnen, ramen en duren in de hoofdrol, presenteert de 85-jarige kunstenaar ook recent werk.

MUSEUM SCHONE KUNSTEN
VAN BOSCH TOT TUYMANS: EEN NIEUW VERHAAL
Herinrichting van de permanente collectie

Tien jaar na de heropening in 2007 kijken we vandaag met een nieuwe blik naar de permanente collectie. Een nieuw parcours, tal van ongeziene werken en drie actuele kunstenaars, Luc Tuymans, Patrick Van Caeckenbergh en Ria Verhaeghe, die in dialoog gaan met de historische collectie.

RESTAURATIE LAM GODS
GETA BRATESCU: EEN ATELIER VOOR JEZELF

Deze tentoonstelling biedt een gebald overzicht van het uitzonderlijk gevarieerde oeuvre van de intussen 91-jarige Roemeense Bratescu. De rode draad is haar benadering van het kunstenaarsatelier als ruimte voor reflectie, experiment en (zelf)kritiek.
Momenteel vertegenwoordigt deze kunstenares haar thuisland Roemenië op de Biënnale van Venetië.

PRAKTISCHE INFO:
Vertrek: om 9u stipt aan de academie (Kollegestraat 118)
Terug: om 18u30 in Geel, we vertrekken daar rond 17u

Prijs: 25 euro (11 euro busreis + 6 euro Smak + 6 euro MSK + 2 euro Dhondt Dhaenens)

Inschrijven en betalen op het secretariaat bij Karolien vanaf maandag 2 oktober. Er zijn 50 plaatsen beschikbaar!