Naar inhoud

Academie naar Brussel

Praktisch

Een initiatief vanKunstacademie
Waar

Bozar Brussel

KMSK Brussel

Wanneerzondag 20 oktober 2019
Van8u45 - 18u30
Prijs

Kostprijs leerlingen: €40 
Jonger dan 26 jaar: €21

Info

ondag 20 oktober trekt de academie naar Brussel, waar we volgende expo's bezoeken:

BRANCUSI
Europalia Romania pakt uit met een prestigieuze tentoonstelling over CONSTANTIN BRANCUSI (1876-1957), de meest invloedrijke beeldhouwer van de 20ste eeuw. Het is de allereerste keer dat Brussel een expo aan Brancusi wijdt – de laatste solotentoonstelling vond bijna 25 jaar geleden plaats in Parijs. Brancusi is een sleutelfiguur in de kunstgeschiedenis, een belangrijk pionier van het modernisme. De tentoonstelling brengt topstukken uit musea en privécollecties van over de hele wereld bijeen. Denk aan meesterwerken als ’Slapende muze’, ‘De Kus’ en ‘Leda’.
Verschillende stukken worden voor de eerste keer getoond, samen met werk van tijdgenoten (Duchamp, Modigliani, Man Ray, e.a) en sculpturen van Rodin, bij wie Brancusi kort in de leer ging.

DALI en MAGRITTE - twee iconen van het surrealisme in dialoog
In deze uitzonderlijke tentoonstelling over Salvador Dalí en René Magritte worden voor het eerst de verhoudingen en invloeden tussen de twee grootste iconen van het surrealisme belicht aan de hand van meer dan 80 schilderijen, sculpturen, foto's, tekeningen, films en archiefstukken.

PRAKTISCHE INFO
Vertrek aan de academie om 8u45
Vertrek in Brussel om 17u15

Kostprijs leerlingen: €40
Jonger dan 26 jaar: €21

met een Museumpas: gratis inkom expo BRANCUSI - dat is €15,50 gespaard! Je kan een Museumpas online aanvragen voor €50 per jaar.

Inschrijven + betalen (met BC) kan vanaf nu op het secretariaat (inschrijving enkel geldig na betaling).