Naar inhoud

Excursie Amsterdam

Praktisch

Een initiatief vanAMWD
Waar

Rijksmuseum

Wanneerzaterdag 18 januari 2020
Van8.00 uur
Prijs

€35 (bus + museum)

Info

Op zaterdag 18 januari gaat de academie op excursie naar Amsterdam.
 
RIJKSMUSEUM
 
REMBRANDT-VELASQUEZ - NEDERLANDSE EN SPAANSE MEESTERS
Deze expositie is een samenwerking tussen het Prado Museum in Madrid en het Rijks en markeert een reeks jubilea: het Prado bestaat 200 jaar en Rembrandt stierf 350 jaar geleden. Ook is het 450 jaar geleden dat de Tachtigjarige oorlog tussen Spanje en Nederland begon. In de tentoonstelling hangen ruim 60 schilderijen van dé grote meesters uit de 17e eeuw uit Nederland en Spanje, in duo’s naast elkaar. Dit leidt tot verrassende dialogen over werkelijkheid en eeuwigheid, religie en schoonheid. Het is voor het eerst dat zoveel Nederlandse en Spaanse meesterwerken van Velàsquez, Rembrandt, Murillo, Vermeer, Zurbaràn, Hals en Ribera samen in Nederland te zien zijn.
 
OUTSIDER ART MUSEUM
 
WOEST- WILLEM VAN GENK
De tentoonstelling WOEST is een reis door het drukke hoofd van Willem van Genk (1927-2005), Nederlands bekendste outsider-kunstenaar, die blijft zoeken in een voor hem onbegrijpelijke wereld. Zijn zorgen vertaalt hij in overweldigende kunst. Duistere universums vanuit vogelperspectief, overdonderende architectuur, luchtschepen, mensenmassa’s, trolleybussen en treinen bevolken zijn schilderijen. Het Outsider Art Museum laat de felheid van zijn belevingen zien, op een manier die je deelgenoot maakt van zijn fantasierijke gedachtengoed.
 
Voor de geïnteresseerden: In het Stedelijk Museum lopen de volgende tijdelijke tentoonstellingen: KLEURRIJK JAPAN, waar je een dwarsdoorsnede te zien krijgt van de rijke grafische vormgeving van Japan en CHAGALL, PICASSO, MONDRIAAN E.A. MIGRANTEN IN PARIJS.
 
Praktisch
• Vertrek aan de academie om 8u stipt
• Kostprijs bus + inkom Rijksmuseum: €35
• Inschrijven en betalen (enkel BC) bij Karolien op het secretariaat VOOR de kerstvakantie. Betaald = ingeschreven