Naar inhoud

Dag van de Academie - ste(A)m

Praktisch

Een initiatief vanAMWD
Waar

Academie BAK - Kollegestraat 118

Kinder-en jeugdateliers - Waaiburg 35

Wanneerzaterdag 15 februari 2020
Van10.00 uur - 17.00 uur
Prijs

Gratis

Info

Op 15 februari 2020 zetten we het Deeltijds Kunstonderwijs (DKO) in de kijker op de jaarlijkse “Dag van de Academies” met tal van boeiende activiteiten.
OPEN ATELIERS IN ACTIE - WORKSHOPS - EXPO

Dit jaar gaan de academies aan de slag rond het thema "STEAM". We kennen het allemaal: STEM - Science, Technology, Engineering, Mathematics. Het internationaal letterwoord dat staat voor een waaier aan technologische, technische, exact-wetenschappelijke en wiskundige opleidingen en beroepen.
Als academie voegen wij hier graag de A van Art aan toe. Oplossingen voor ingewikkelde vraagstukken vragen immers om (artistieke) creativiteit. De Academies zorgen ervoor dat de Artistieke zelfontplooiing van iedere leerling - jong en oud – alle kansen krijgt.

De Academie is dé plek bij uitstek waar die verbinding met kunst én met elkaar kan groeien en bloeien. De energie - of anders gezegd de stoom - die mensen krijgen en de emoties die ze voelen als ze samen een opvoering voorbereiden of een tentoonstelling maken, is bijzonder. Ook artistieke processen vertrekken vanuit een waarneming die vragen oproept. Binnen dat proces versterken STEM en A elkaar bij het ontwikkelen van vaardigheden zoals probleemoplossend, creatief en kritisch denken. Op deze dag van de academies tonen we de kracht van STEAM!

Zowel in de Kollegestraat als in de Waaiburg zal de A(rt) zich inspireren op de STEM. Kom van 10u tot 17u kijken naar de ateliers-in-acties, de thema expo en de “stomende” workshops in de kinder- en jeugdateliers. Geniet nadien van een drankje en een stukje taart in ons science café in de Schuur.