Grafiekkunst

De lessen binnen dit experimenteel grafisch atelier vormen een boeiende zoektocht naar nieuwe technieken en allerlei grafische experimenten. Grafiek is een zeer veelzijdige kunstvorm met heel veel mogelijkheden: hoogdruk (lino, houtsnede), diepdruk (etsen, droge naald) en monoprint. Deze verschillende druktechnieken nodigen uit tot experimenteren en leveren steevast verrassende resultaten op.

Het drukproces is complex en avontuurlijk, vooraf weet je immers nooit hoe je afdruk er precies zal uitzien. De druktechniek kan leiden tot fascinerende eindresultaten, maar net zo goed kan een afdruk een inspiratiebron of vertrekpunt/ondergrond zijn voor een nieuw werk zoals een tekening of een schilderij.

We verwachten van de leerling in de eerste plaats een open houding: experimenteren, zoeken naar beeldende oplossingen die buiten je comfortzone liggen, durven mislukken en daaruit leren, de drang om je artistiek en technische grenzen te verleggen, toeval en verscheidenheid zien als meerwaarde  … stuk voor stuk belangrijke attitudes in dit atelier.

  • normaal traject: 8u per week, 5 leerjaren
  • vertraagd traject: 4u per week, 10 leerjaren
  • specialisatie: 4u per week, 2 leerjaren. Bekijk hier de toelatingsvoorwaarden voor de Specialisatie.
  • kan gecombineerd worden met een ander atelier
  • leerkracht grafiekkunst: Heidi Wygaerden