Beeldatelier jongeren

Het beeldatelier voor jongeren biedt je een artistieke werkplek met focus op jouw persoonlijke creatieve en artistieke ontwikkeling. Tegelijk is het jeugdatelier een plezante ontmoetingsplek met leeftijdsgenoten die actief met kunst willen bezig zijn. Soms prettig gestoord, dan weer bloedserieus samen bezig zijn in het atelier met tekenen en schilderen, boetseren, foto en film, ruimtelijke installaties of mixed media.

Je wordt er begeleid door een leraar/kunstenaar, en al doende geraak je stilaan ingewijd in de boeiende wereld van de beeldende kunsten. Diverse artistieke technieken en materialen komen er in de loop van het academiejaar aan bod. Zowel je eigen leefwereld als de wereld van de beeldende kunsten vormen een onuitputtelijke bron van inspiratie.

Loop je al een eeuwigheid rond met fantastische artistieke ideeën in je hoofd, maar weet je niet hoe eraan te beginnen? Of welk materiaal te gebruiken? Welke mogelijkheden of richtingen je kan kiezen? Dan is dit atelier iets voor jou … een plek voor durvers, denkers, doeners!

Plannen om later beeldend kunstenaar te worden? Het jeugdatelier biedt eveneens de mogelijkheid om je goed voor te bereiden op het hoger kunstonderwijs. Het geeft jou de mogelijkheid om een kritische beeldende visie op te bouwen over kunst en maatschappij. 

  • voor jongeren van 12 tot 17 jaar
  • 4u per week op woensdag, vrijdag of zaterdag
  • instromen volgens leeftijd bij het begin van elk schooljaar 
  • geen artistieke voorkennis vereist
  • de meeste materialen zijn aanwezig in de ateliers