Beeldatelier kinderen

Vanaf 6 jaar (1e leerjaar) kunnen alle kinderen terecht in het beeldatelier voor 2 lesuren per week en dit gedurende 6 leerjaren. Samen met hun leeftijdsgenootjes kunnen ze er tekenen, schilderen, drukken, boetseren, knippen en plakken of ruimtelijke installaties maken. De jonge leerlingen worden begeleid door een leraar/kunstenaar die hun fantasie, spontaniteit, zin voor verwondering, ontdekking en experiment voortdurend stimuleert en aanmoedigt. De kinderen worden spelenderwijs ingewijd in de boeiende wereld van de beeldende kunst en cultuur.

Elk kind werkt op zijn eigen manier en eigen tempo, het individuele leerproces staat centraal. Zowel product (het eindresultaat) als proces (het maken) zijn belangrijk. Er wordt ingezet op het aanleren van verschillende artistieke technieken en op het ontplooien van allerlei vaardigheden. Al doende onderzoeken de kinderen de verschillende bouwstenen van de beeldende kunsten.

Of een kind nu meer of minder getalenteerd is, maakt echt niet uit. In het beeldatelier krijgt het alle aandacht. Steeds wordt er rekening gehouden met de eigenheid van elk kind. Handigheid, vaardigheid, mondigheid, eigenzinnigheid, kritisch beeldend denken, het zijn maar enkele begrippen die belangrijk zijn in de kunstacademie.

  • voor kinderen van 6 tot 11 jaar
  • 2u per week op woensdag of vrijdag of zaterdag
  • instromen volgens leeftijd bij het begin van elk schooljaar 
  • voorafgaande kennis of ervaring is niet nodig
  • de meeste materialen zijn aanwezig in de ateliers