Cross over

Heb jij reeds een atelier in de 4de graad of specialisatie beëindigd? Ben je nu op zoek naar nieuwe artistieke invalshoeken? Heb jij zelf een boeiend en persoonlijk artistiek project in gedachte dat je wil uitwerken in verschillende disciplines? Wil jij graag een kruisbestuiving maken tussen 2 ateliers? Dan is Cross over iets voor jou! Binnen dit atelier combineer je twee verschillende disciplines. Zo krijg je de kans om je artistieke inzichten verder uit te werken, je te verdiepen en in een nieuw gekozen atelier kennis en vaardigheden te ontwikkelen. 

Het uitgangspunt is steeds interdisciplinair denken en creëren zonder dat één medium of techniek het einddoel is. Dat leidt tot artistiek onderzoek waarin het proces centraal staat. De leerling maakt werk dat duidelijk de brug slaat tussen de twee gekozen disciplines. 

Praktische en inhoudelijke ondersteuning krijg je van de verschillende atelier leerkrachten, aangevuld met intensieve persoonlijke begeleiding door een mentor die waakt over het creatieve proces en helpt nieuwe wegen aan te wijzen. 

Een Cross Over project vangt aan met een intakegesprek met de leraars of de mentor. Vooraleer je daadwerkelijk aan de slag gaat, leg je de grote lijnen van het door jou uitgestippelde traject uit. In de loop van het jaar zullen beide atelier-leraars je begeleiden bij de concretisering van je beeldend werk, dit zowel vormelijk als inhoudelijk. Is één van de gekozen disciplines helemaal nieuw voor jou? Dan volg je minimum gedurende het 1ste  jaar een basisopleiding in dat atelier.

  • normaal traject: 8u per week, 5 leerjaren
  • specialisatie: 8u per week, 2 leerjaren