Digitale beeldende kunst

In het atelier Digitale Beeldende Kunst leggen we de nadruk op de creatieve kant van de computercultuur. We laten ons inspireren door het werk van bekende illustratoren en computerkunstenaars. Digitale beelden zijn immers niet meer weg te denken uit de hedendaagse kunst. 

Je maakt in het atelier - via basisbewerkingen in Adobe Photoshop, Illustrator of Premiere - gemanipuleerde foto’s, animaties, 3D-prints, webportfolio’s en meer. Door te experimenteren met iMac, digitaal fototoestel, smartphone, videocamera, scanner en printer, verken je de computer als zelfstandig medium. Je leert ook (eigen) drukkunst, tekeningen, schilderijen of keramiek te verrijken en bewerken of te combineren met typografie en fotografie. Ook cross-overs met andere ateliers of disciplines zijn mogelijk.

Behalve elementaire computervaardigheden is er geen specifieke voorkennis vereist. Je leert immers al doende programma’s als Adobe Photoshop, Illustrator en Premiere kennen, op eigen tempo. De gebruikte softwarepakketten zijn bovendien aan schooltarief te koop voor studenten van de academie. 

  • vertraagd traject: 4u per week, 10 leerjaren
  • specialisatie: 4u per week, 2 leerjaren. Bekijk hier de toelatingsvoorwaarden voor de Specialisatie.
  • kan gecombineerd worden met een ander atelier
  • leraar Digitale Beeldende Kunst: Jan Neyens