Initiatieatelier

Heb je er altijd al van gedroomd om zelf 'iets' met kunst te doen? Maar je weet nog niet echt goed wat precies te kiezen? Loop je al langer met allerlei creatieve ideeën in je hoofd, maar je bent op zoek naar artistieke technieken om deze om te zetten in boeiende beelden? Dan is dit initiatieatelier voor jou een ideale introductie in de wereld van de beeldende kunst. 

Je kan er gedurende 2 leerjaren proeven van verschillende artistieke disciplines en technieken, zonder je al te moeten verdiepen in één bepaalde richting. Je krijgt een basisopleiding in (waarnemings)tekenen en schilderen, maar je maakt ook kennis met keramiek, met grafische druktechnieken, ruimtelijke experimenten en eventueel digitale crossovers. Je maakt kennis met de verschillende beeldelementen: kleur, lijn, vlak, vorm en compositie, perspectief en ruimte, beweging, materiaal en textuur. Je wordt er uitgedaagd tot beeldende experimenten en gestimuleerd om je grenzen te verleggen. De nadruk ligt in dit atelier eerder op het proces (het doen en het maken op zich) dan op het resultaat. Je gaat een beeldende dialoog aan met jezelf, met je medeleerlingen en met de leraar/kunstenaar. 

Een vooropleiding is echt niet nodig, want in dit initiërend en oriënterend atelier kan je juist rustig je eigen mogelijkheden en interesses op beeldend vlak leren kennen, om pas nadien een gefundeerde keuze te kunnen maken voor een meer verdiepend atelier in de vierde graad.

Kortom, gedurende 4u per week kan je op een aangename manier het artistieke beest in jezelf loslaten. Verschillende gespecialiseerde  leerkrachten/kunstenaars zullen je afwisselend introduceren en begeleiden in ‘hun’ discipline.

  • 4u per week op maandagnamiddag of maandagavond
  • 2 leerjaren
  • leerkrachten initiatieatelier: Griet Liekens en Anneleen Van Mechelen
  • lessen gaan door op de Waaiburg (Kameinestraat 35)