Naar inhoud

“Atelier op maat” voor jongeren met mogelijkheden!

Atelier op maat

De Kunstacademie van Geel biedt een uniek “atelier op maat” voor jongeren vanaf 12 jaar, die bepaalde beperkingen ervaren. Dat kan gaan om erg timide kinderen, die zich verloren voelen in al te grote drukte, jongeren die hyper sensitief zijn of ASS hebben.

De aanleiding om dit bijzondere atelier op te starten was de vaststelling dat verschillende jongeren zich moeilijk binnen onze normale atelierwerking kunnen vinden … soms is het daar nogal druk of zijn er al té veel prikkels. Het uitgangspunt van dit atelier is te werken vanuit de talenten, de gevoeligheden en de eigenheid van die jongeren en net niet vanuit hun beperking. De academie zet in op het ontwikkelen van talenten en zeker niet op het vergelijken ervan.

 

Elke leerling zal hier zijn vaste plaats hebben waar vanuit rust in een prikkelarme omgeving wordt gewerkt. Door het beperkt aantal leerlingen garanderen wij individuele begeleiding op maat van elk kind, door een docent die hierin ervaren is. Dit atelier biedt deze jongeren de ruimte gaandeweg hun eigen beeldtaal te ontwikkelen. Ieder op zijn eigen ritme, binnen de eigen mogelijkheden en verwachtingen. We maken hier kennis met verschillende materialen en technieken (tekenen, schilderen, boetseren, druk technieken, 3-D werk, enzovoort)

 

Het “atelier op maat” is op woensdagavond van 18u tot 21u op St-Dimpna 16.

Gedurende de maand september zijn geïnteresseerden welkom voor een gratis proefles en zo kennis te maken met het atelier en de leerkracht. Inschrijven is mogelijk tot eind september.

 

Meer info bij leerkracht Gert De Herdt (gert.de.herdt@telenet.be) of secretariaat (ariane.van.der.veken@geel.be, 014 56 65 60 of 0498 17 14 75)

Datum van het bericht: woensdag 07 september 2016
Alle nieuws