Naar inhoud

De Waaiburg wordt nieuwe locatie voor kinder- en jeugdateliers

De Waaiburg

Het oude kleuterschooltje in de Kameinestraat 35, herkenbaar aan de kleurrijke muurschilderingen op de gevel, wordt volgend jaar grondig gerenoveerd.

De bouwaanvraag werd reeds ingediend, de werken gaan van start eind 2017 en als alles goed verloopt kunnen onze ateliers verhuizen begin 2019. Mooie vooruitzichten, alhoewel onze leraars de oude ateliers op het Sint-Dimpnaplein met spijt in het hart zullen verlaten. Zo ’n versleten gebouw heeft immers zijn voordelen voor artiesten die maar al te graag met verf en klei morsen of met hamers en beitels in de weer zijn.

 

Opdrachtgever voor de renovatiewerken is De Waaiburg vzw, de eigenaar van het schoolgebouw. Stad Geel heeft zich verbonden om nadien de 6 gelijkvloerse klaslokalen en het sanitair blok te huren om er de kinder- en jeugdateliers in onder te brengen. Onder het dak komt een vergaderzaal en kantoorruimten voor vzw De Waaiburg. Het oude schooltje krijgt een volledig nieuwe dakbedekking, nieuw buitenschrijnwerk, andere vloeren en alles wordt perfect geïsoleerd. Kortom .. het gebouw krijgt een extreme make-over volgens hedendaagse normen. We kijken er echt naar uit!

Datum van het bericht: dinsdag 18 april 2017
Alle nieuws