Naar inhoud

Academie werkt artistiek project uit voor 40e verjaardag van Bib in Geel

De bib van Geel wordt 40! Hiervoor werd aan onze academie gevraagd om een project uit te werken hoe wij de bib in de toekomst zien.

 

De artistieke in situ installatie kwam tot stand in 4 fasen en werd als groepswerk gerealiseerd door de leerlingen van de ateliers tekenkunst en grafische druktechnieken.

Alle kunstwerken werden speciaal ontworpen voor de verschillende ruimten van de bib, met als doel een optimale integratie te bekomen van de kunstwerken in de bib.

Tegen 1 december zullen 3 artistieke ingrepen gebeuren, telkens op verschillende tijdstippen zodat de bib vanaf eind augustus tot eind januari feestelijk in de kijker komt te staan.   

 

  • LEESZAAL: een monumentale abstracte lichtsculptuur in pvc en polypropyleen, 8 m hoog  – hangend aan het plafond - zowel te bekijken van binnen als vanop de straat.
  • TEGEN DE MUREN: 9 grote pasteltekeningen van 9 leerlingen tekenkunst, vrije artistieke interpretaties van de lichtsculptuur.
  • IN DE ROTONDE: een cross- over installatie, gerealiseerd door de leerlingen  van de ateliers tekenkunst en grafische technieken.

 

De bib is op zaterdag 1 december doorlopend open van 9u tot 16u met een feestelijk programma. Meer info vind je hier.

Datum van het bericht: woensdag 28 november 2018
Alle nieuws