Naar inhoud

Kunstveiling voor De Warmste Week 2019

Enkele leerlingen van Kunstacademie.Geel namen het warme initiatief om een kunstveiling op poten te zetten. In de zomer van 2019 richtten Michel Bavin, Anneleen Helsen en Yen Verkooyen het Kunstcollectief Bavinsky op en willen hiermee een eerste actie ondernemen.

Ze rekenden op de gulheid van hun medeleerlingen en vonden meteen heel wat studenten bereid om een kunstwerk voor het goede doel te schenken. De voorbije weken werd bijgevolg een mooie keuze aan tekeningen, schilderijen en keramiek binnengebracht.

De opbrengst van deze warmste kunstveiling gaat integraal naar vzw De Waaiburg in Geel en zal daar onder andere gebruikt worden ter ondersteuning van 't Alternatief. Dit is een dienst die kwetsbare jongeren een zinvolle dagbesteding wil aanbieden als alternatief wanneer zij bijvoorbeeld tijdelijk of langdurig geen school hebben. Er wordt mee naar werk gezocht en er worden ervaringsgerichte activiteiten aangeboden, steeds met de bedoeling om de vaardigheden van deze jongeren te activeren. Onlangs werd een oude werfkeet aangekocht die helemaal zal worden ingericht als een soort eigen plek voor deze jongeren. Hiervoor is het warme budgetje zeker welkom.


Bieden kan online via https://dww.bavinsky.com/veiling/. Hier kan je scrollen, kiezen en bieden natuurlijk! De “Warmste Week Kunstveiling” loopt nog tot en met 22 december om 17u.

Maar... wil je graag de te veilen kunstwerken eerst "in het echt’ gaan bekijken? Dat kan in het weekend van 21 en 22 december (telkens van 14u tot 17u) in de Waaiburg, Kameinestraat 35. Alle stukken worden daar in het leegstaande pand – wegens aankomende renovatiewerken - tentoongesteld, zodat potentiële kopers eerst kunnen kijken, keuren en kiezen alvorens te bieden.

Datum van het bericht: donderdag 12 december 2019
Alle nieuws