Naar inhoud

Activiteiten

Op 17 maart trekken we met onze leerlingen van de kunstacademie naar Bozar en KMSKB in Brussel voor de tentoonstelling van Neo Rauch en Kandinsky. Het vertrek met de bus is voorzien om 8.30u aan de academie. ’s Middags is er mogelijkheid om te gaan lunchen in één van de talrijke café's en resto's in de buurt van Bozar.Na grote solotentoonstellingen in het Metropolitan in New York, de Pinakothek in München en het kunstmuseum in Leipzig organiseert BOZAR EXPO de eerste expositie in België van deze belangrijke voortrekker van de Neue Leipziger Schule met een grote internationale populariteit. Neo Rauch (Leipzig, 1960) staat bekend om zijn raadselachtige, ogenschijnlijk verhalende schilderijen. Mensen zijn met iets onbestemds in de weer, ze lijken niet helemaal te passen in de omgeving. Rauch ontwikkelde een hoogstpersoonlijke stijl, een mix van realisme, surrealistisch aandoende abstractie en invloeden uit popart en strips. Herinneringen aan de DDR lijken de droomachtige composities te bevolken. “Mijn schilderijen hebben iets vitaals, als een dier, een levend ding”, zegt Rauch. “Je hoeft ze niet te begrijpen, alleen te voelen dat dit schepsel, in de hoogst mogelijke graad, vrede heeft met zichzelf.”. Rauch geldt terecht als één van de belangrijkste levende schilders.


Gelijk met de Rauch-expositie lopen er in de Bozar nog 2 interessante tentoonstellingen: Antoine Watteau (1684-1731) en Changing States: Contemporary Irish Art & Francis Bacon’s Studio

WASSILY KANDINSKY
Deze Russische kunstenaar (1866-1944) was een pionier van de abstracte kunst en een centrale figuur van de Europese avant-garde. Op deze expositie toont men zo'n vijftig werken van Kandinsky uit de twee cruciale decennia van zijn loopbaan (1901-1922). Behalve schilderijen van de kunstenaar zelf komen ook zijn inspiratiebronnen uit de Russische volkskunst aan bod en werken van Duitse en Russische avant-gardisten zoals Goncharova, Jawlensky, Larionov en Arnold Schönberg. De meeste bruiklenen komen uit het Staatsmuseum van Sint-Petersburg en uit minder bekende maar ongemeen interessante Russische collecties.Praktisch (we gaan met de bus):

8.30u: vertrek aan de academie (Kollegestraat 118)

8.55u: carpool Grobbendonk

18u: terug in Geel

 

Prijs: €25 (inkom beide musea + bus)

Voor meer info en inschrijven kan je terecht op het secretariaat.